Güney İtalya Gezi Rehberi

İtalya, 2013 yılında ilk kez evlenmek için gittiğimiz ülke. Roma, Milano ve Como şehirlerini gezmiş, unutulmaz anılar biriktirmiştik. 2015 yılında ise rüyalarımı süsleyen ve adına İtalyan Rüyası dediğim seyahati gerçekleştirip Bolonya, Verona, Venedik, Floransa şehirlerini, Sirmione kasabasını ve Toskana bölgesinin köylerini gezdik. 2016 yılının Mayıs ayını 2015 yılının Kasım ayında planlayarak rotayı yine İtalya’ya çevirerek bu sefer Güney İtalya’yı keşfe çıktık.

Güney İtalya rotasını nasıl belirledik ve bu seyahate kaç gün ayırdık?

Peki Güney İtalya rotasını nasıl çizdik? Tamamen görmek istediğimiz, merak ettiğimiz ve bizi heyecanlandıran yerleri seçerek. Güney İtalya’yı karış karış gezmeyi ben de çok isterim ama şuan için böyle bir vaktim yok. Elimden gelen ise kısa tatillerle en merak ettiğim yerleri görmek. Bu çerçevede şöyle bir rota çıktı: Napoli, Sorrento, Amalfi Kıyıları ve Capri. Bu seyahati 18-22 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirdik ve 5 tam gün ayırdık.

Güney İtalya’ya nasıl gidilir?

Güney İtalya’nın en büyük şehri Napoli ve THY’nin Napoli’ye direkt uçuşu var fakat fiyatlar oldukça yüksekti. İtalya’nın ana havayolu Alitalia’nın sitesine baktığımızda bir kampanyaya denk geldik. Fakat bu sefer de Roma aktarmalı Napoli uçuşu olduğunu farkettik. Biz de havaalanında diğer uçuşu bekleyeceğimize Roma’ya bilet alalım ve Roma’dan araba kiralayarak Napoli’ye gitmeye karar verdik. Çünkü zaten Amalfi kıyılarını gezmek için araba kiralayacaktık.

travel italia
Görsel pinterest.com’dan alınmıştır.

Böylelikle Alitalia’dan İstanbul-Roma-İstanbul olarak biletlerimizi satın aldık. 2 kişi için 1115 lira ödedik.

İtalya’da nasıl araba kiralanır?

Yurtdışında sık sık araba kiralıyoruz ve bu zamana kadar en ufak bir sorunla karşılaşmadık. Firma olarak hem kurumsal olması hem de uygun fiyat ve ürün çeşitliliği açısından Sixt’i tercih ediyoruz. Fakat ben bu sefer Fiat500 diye tutturduğumdan sevgilim ne olur ne olmaz Sixt’te Fiat500 yoksa diye farklı firmalardan da rezervasyon yaptırmış. Neyseki Sixt bize direkt  Fiat500 verdi :)

Sixt ile ilgili faydalı bir diğer bilgiyi de paylaşmak isterim. Seyahatinizden uzun süre önce araç rezervasyonu yaparsanız çok uygun fiyatlarla kiralama yapabilirsiniz. Üstelik Sixt rezervasyon yaptırdığınız anda para almıyor dolayısıyla seyahatiniz ile ilgili bir değişiklik olduğunda rezervasyonunuzu kolaylıkla iptal edebilirsiniz.

Görsel pessimiss.wordpress'ten alınmıştır.
Görsel pessimiss.wordpress’ten alınmıştır.

Biz 5 gün için Fiat500’e 176 eur ödedik. 5 günde 900 km yol yaptık ve benzine toplamda 90 eur ödedik. Böylelikle Fiat500’le İtalya’da road trip hayalim de gerçekleşmiş oldu :)

Bilsen iyi olur: İlk seyahatlerimizde navigasyon da kiralıyorduk fakat araç kirasının yarısı fiyatına navigasyon kiralanınca artık google maps kullanıyoruz. İnterneti sürekli açık tutmak zorunda değilsiniz merak etmeyin, bir kere açıp gideceğiniz lokasyonu girin ve yolu hesapladıktan sonra kapatın. Hafızasına aldığı için tekrar interneti açmanıza gerek kalmayacak.

Güney İtalya’da nerede konaklama yapmalıyım?

Bu soruyu defalarca kendimize sorup baya araştırma yaptığımız için başka hiçbir yerde bulamayacağınız samimiyetle yanıtlayacağım :) Çünkü rezervasyon yaptırırken ne kadar mükemmel bir tercih yaptığımızdan haberimiz olmasa da seyahatimiz boyunca hergün kendimize konaklamak için ne kadar mükemmel bir ev ve lokasyon seçmişiz dedik.

Airbnb linki için tıklayınız.

amalfi ev

amalfi-oda

Eğer rotanız bizimki gibiyse ya da benzerse yani seyahat amacınız Güney İtalya’nın Amalfi bölgesi ise kesinlikle Furore’de kalmanızı tavsiye ederim. Biz seyahatimiz boyunca tek bir yerde kalıp görmek istediğimiz yerlere gidip geldik ve Furore lokasyon olarak Amalfi’nin tam ortasında yer alıyor. Üstelik diğer ünlü Amalfi kasabalarına göre bilinirliliği daha az olduğu için bir o kadar da yerel ve huzurlu. Fikir vermesi açısından gittiğimiz diğer yerlere uzaklıklarını da paylaşayım;

Furore’den Sorrento 1 saat 20 dakika

Furore’den Amalfi 24 dakika

Furore’den Napoli 1 saat 20 dakika

Processed with VSCO with hb1 preset

Benim hayalim seramik bu bölgede çok meşhur olduğu için seramik zeminli, ferah ve tabii ki Amalfi’nin eşsiz manzarasına sahip bir evdi. Airbnb’de uzun arayışlardan sonra tam istediğim gibi bir ev bulduk. Hatta şöyle söyleyeyim ev, airbnb’deki fotoğraflardan çok daha güzeldi.

Bizi ev sahibimiz ve üst katımızda yaşayan Anna ve oğlu Vincenzo karşıladı. O kadar nazik ve o kadar tatlı insanlar ki daha ilk anda henüz evi bile görmeden iyi ki burada kalmaya karar vermişiz dedim. Vincenzo bavullarımızı taşımamıza da yardım etti ve eve doğru yürüdük. Yeşilliklerin arasından bir bahçeye girdik ve daha yolda bizi büyüleyen manzaranın evimizin manzarası olduğunu gördük. Anna bize evi gezdirdi, tek kelime ile hayal ettiğim gibiydi ve her şey düşünülmüştü. Öyle ki akşam eve geldiğimizde bizi bir masa üzerinde bir şişe şampanya, 1 adet kırmızı gül ve tatilimizin harika geçmesini dileyen bir not bekliyordu. Bu zamana kadar kaldığım en en en iyi airbnb evi burası oldu.

Processed with VSCO with hb2 preset

4 gece boyunca konakladık ve inanın bu evde kalmanın her anı muhteşemdi. İlk sabah uyandığımda gördüğüm manzara karşısında mutluluktan ağlamak istedim. Denizin ve gökyüzünün birbirine karıştığı o sonsuz mavinin ruh halim üzerindeki olumlu etkisini şuan bu cümleleri yazarken bile hissediyorum. Gecesi ise ayrı büyüleyici. Ayın denize düşen ışığını hiç bu kadar pürüzsüz görmemiştim.

IMG_5300

Seyahatimizin bu kadar muhteşem geçmesinde Anna’nın evinin etkisi çok büyük. Bir de son gün sabah bizi bi süpriz daha bekliyordu. Anna’nın eşi Michele sabah bize kahvaltı hazırlamış. Kapıyı açtığımda karşımda Michele’in tatlı gülüşü ve kahvaltı tepsisini görünce ağzım kulaklarıma vardı.

Eğer yolunuz Güney İtalya’ya düşerse mutlaka Anna’nın evinde kalmanızı tavsiye ederim. Anna, Michele ve Vincenzo hayatlarınıza naif bir şekilde dokunacak ve siz onları ve evini asla unutamayacaksınız.

IMG_6274

IMG_6245

Güney İtalya’ya ne zaman gitmeliyim?

Okuduklarıma ve duyduğuma göre Haziran-Ağustos ayları arası Amalfi kıyılarının en yoğun zamanlarıymış. Tek şeritli, dar ve virajlı yollar trafikle bir işkenceye dönüşüyormuş. Biz Mayıs ayında gittik. Hem hava çok güzeldi- ne çok sıcak ne çok serin- hem de trafik yoktu. O yüzden tavsiyem ya Mayıs ayında ya da Eylül ayında seyahat etmeniz. Her iki ayı da pek severim.

Güney İtalya ucuz mu pahalı mı?

İtalya’nın para birimi euro olduğu için ve para birimimiz aşırı değersiz olduğu için eğer euro’yu türk lirasına çevirmezseniz hiç pahalı değil. Zaten yeme-içme fiyatları hemen hemen her yerde aynı. Sadece 1-2 eur farklılıklar oluyor, o kadar. Onun haricinde normal bir Avrupa ülkesi gibi.

Güney İtalya ile ilgili genel bilgileri paylaştığım bu yazı umarım faydalı olmuştur. Bir sonraki yazımda Napoli ile huzurlanırınızdayım :)

Napoli: Bohem sokaklar, sıcakkanlı İtalyanlar ev dünyanın en lezzetli pizzaları yazısı için tıklayınız.

Bunları da okumak isteyebilirsin
6 Yorum
  1. Ayfer diyor ki

    Öznur, nasıl güzel bir yazı ve gezi olmuş. Sizin adınıza çok mutlu oldum. Geçen hafta muhteşem bir Yunan Adaları tatilinden gelmiş olsam da, kaldığınız evde aklım ve kalbim kaldı desem yeridir.
    Dilerim, en kısa zamanda aynı evde ve aynı destinasyonlarda gezebilirim. Sevgiler…

  2. Zehra diyor ki

    Merhaba, kaldığınız evin adresini ya da telefon numarasını rica edebilir miyim? Bu güzel yazı için çok teşekkürler :)

    1. Dünya BenimEvim diyor ki

      Merhaba Zehra, Linkini paylaşıyorum: https://www.airbnb.com.tr/rooms/10939949

      Sevgiler

  3. Esin diyor ki

    Merhaba 1 aydir tum italya postlarinizi donup donup okuyorum cunku ben ve esimde road trip plani yapiyoruz.1 ay sonraya fakat bu evede bayildim tabiki ama malesef kacirdik dolu artik sansimizza baska bi ev bulcaz.sunubelirteyim bence postlari oyle guzel yazmissinizki ben icinde hissediyorum oralarda gezen benim o yemek
    Eri ben yiyoru sanki
    Size yeni seyahatinizde iyi yolculuklar
    Yolculuk nereye. 😃
    Esin

  4. Nesrin diyor ki

    Yazılarınızı bir solukta okudum.Resimler muhteşem.Ekim ayı ortasında ziyaret edeceğimiz (inşallah)bu yerler için bize çok güzel bilgiler verdiniz.Tatillerinizin takipçisi olacağım.Teşekkürler.

    1. Dünya BenimEvim diyor ki

      Beğenmenize çok sevindim :)

Bu konuda söyleyecek bir şeylerin olmalı

E-posta adresin yayımlanmayacak.