Mısır Vizesi Nasıl Alınır?

Geçtiğimiz hafta bayram tatilinde Mısır’ın Şarm El Şeyh şehrine gittik. Kızıldeniz kenarına kurulu, denizi, denizaltındaki renkli dünyası, kumu ve güneşi ile ünlü bu şehir adeta çölün içinde bir vaha.

Peki Mısır vizesi nasıl alınır?

Mısır Konsolosluğu Bebek Fotoğraf www.tas-istanbul.com sitesinden alınmıştır.
Mısır Konsolosluğu Bebek
Fotoğraf www.tas-istanbul.com sitesinden alınmıştır.

Mısır turistik vizesi başvuru süreci

Bundan 3 yıl öncesine kadar Türk vatandaşları Mısır vizesini ülkeye girişte alabiliyordu. Fakat iki ülke arasında yaşanan siyasi gerginliklerden sonra (hatırlayın Mısır’daki darbe ve rabia olayları) bu uygulama kaldırıldı. Mısır’a gitmek isteyen Türk vatandaşlarının konsolosluğa vize başvurusunda bulunması gerekiyor.

Mısır turistik vizesi için gerekli evraklar nelerdir?

Mısır turistik vizesi için gerekli evrakları aşağıda paylaşıyorum.

  • Mısır vize başvuru formu: Formu eksiksiz,doğru bir şekilde ve büyük harflerle doldurmanız ve mutlaka imzalamanız gerekiyor. Formun görselini aşağıda paylaşıyorum fakat internetten pdf formatını da bulabilirsiniz.
Mısır vize başvuru formu 1
Mısır vize başvuru formu 1
Mısır vize başvuru formu 2
Mısır vize başvuru formu 2
  • Pasaport: Pasaportunuzun son 10 yıl içinde alınmış olması, vize için 2 sayfasının boş olması ve Mısır seyahati dönüşünde en az 6 ay geçerliliği olması gerekiyor.
  • 2 adet fotoğraf: Rötuşsuz, eskimemiş, arkası beyaz ve güncel halinizi gösteren fotoğraf olması yeterli olacaktır. Fotoğrafın özel bir boyutu olmadığı gibi biyometrik olmasına da gerek yoktur.
  • Vize başvuru dilekçesi: Vize başvuru dilekçesi işyerinizden alacağınız bir belge. Bu belgede seyahat tarihlerinizin, konaklama bilgilerinizin, seyahat masraflarının tarafınızca ödeneceğini ve vize süresi bitmeden ülkeden ayrılacağınıza dair bilgilerin yer alması gerekmektedir. Dilekçenin mutlaka ıslak imzalı ve kaşeli olması gerekmektedir.
  • Otel rezervasyonu: Mısır seyahatinizi kapsayacak otel rezervasyonunun bir kopyasını da başvuru dosyanıza eklemeniz gerekiyor. Otel rezervasyonunu booking.com veya hotels.com üzerinden yapabilirsiniz.
  • Uçak bileti rezervasyonu: Mısır seyahatinize ait uçak bileti kopyasını da başvuru dosyanıza eklemeniz gerekiyor. Uçak biletinin satın alınmış olmasına gerek yok. Rezervasyon yaptırmanız da yeterli olacaktır.
  • Pasaport fotokopisi: Pasaportun kimlik bilgilerini içeren kısmın fotokopisi yeterlidir. İşlenmiş sayfalarının fotokopisine gerek yok.
  • Nüfus Cüzdanı: Nüfus cüzdanınızın bir kopyasını da dosyanıza ekleyiniz.

Ben yukarıdaki belgeleri hazırlayarak sorunsuz bir şekilde Mısır turistik vizesini aldım. Başvuru belgeleri bazı internet sitelerinde farklılık gösterebilir fakat deneyimlerime istinaden söyleyebilirim ki yukarıdaki evraklarla sorunsuz bir şekilde vize başvurusu yapmanızı sağlayacaktır.

Mısır turistik vize başvurusunu nereye yapacağım?

Yukarıda paylaştığım evrakları eksiksiz bir şekilde topladıktan sonra ki hepsinin temini çok kolay vize başvurusunu Bebek’te bulunan Mısır Konsolosluğuna yapacaksınız. Konsolosluk Bebek parkının bitişinde boğazın en büyük yalılarından birinde yer alıyor fakat vize başvurusu yalının bahçesinde bulunan kulübe gibi bir yerde yapılıyor :)

Mısır Konsolosluğu adres: Cevdetpaşa Caddesi, No: 12, Bebek – Beşiktaş / İSTANBUL

Mısır Konsolosluğu telefon: 0212 324 21 60, 0212 324 21 33

Mısır turistik vize başvurusunu ne zaman yapabilirim?

Mısır Konsolosluğu Pazartesi-Cuma günleri arasında 10:00-12:00 saatleri arasında açıktır ve bu saatler arasında başvurunuzu yapabilirsiniz. Genellikle tur firmaları tarafından önünde kuyruklar oluşabiliyor size tavsiyem erkenden gidip başvurunuzu yapmanız.

Mısır turistik vizesi başvurusunu ne zaman yapmalıyım?

Mısır turistik vize başvurunuzu seyahatinizden 1 ay önce yaptırmanızda fayda var. Zira süreç oldukça uzun sürüyor. Evraklarınızı hazırlayıp başvuru için konsolosluğa gittiğinizde vize memuru evraklarınızı kontrol ederek sizden teslim alıyor ve eğer her şey başvuru için uygun ise size küçük beyaz bir kağıt veriyor ve 15 gün sonra aramanızı bekliyor. Süreç uzun sürdüğünden konsolosluk pasaportunuzu ve başvuru ücretini hemen almıyor. 15 gün geçtikten sonra (bu süreyi 2 hafta olarak düşünebilirsiniz) konsolosluğu yukarıda paylaştığım numaradan arayıp vizenizin başvuruya hazır olup olmadığını soruyorsunuz eğer hazır ise pasaportunuzu ve 70 lira olan vize başvuru ücretini konsolosluğa götürüp bırakmanız gerekiyor. 70 lira olan vize başvuru ücretini ödedikten ve pasaportunuzu bıraktıktan 2-3 gün sonra tekrar konsolosluğu arayıp vizenizin hazır olup olmadığını öğrenmeniz gerekiyor. Eğer vizeniz hazır ise konsolosluğa gidip vizenizi alabilirsiniz. Gördüğünüz üzere risk almayıp seyahatinizden 1 ay önce Mısır turistik vize başvurusunu yapmanızda fayda var.

Vizem hazır olduğunda konsolosluktan pasaportumu nasıl alacağım?

Tüm bu başvuru sürecinden sonra eğer vizeniz hazır ise pasaportunuzu Mısır konsolosluğundan Pazartesi-Cuma günleri arasında 15:00-15:30 saatleri arasında yanınızda size verilen beyaz kağıdı mutlaka götürerek teslim alabilirsiniz.

Mısır turistik vize başvurusu ile ilgili hap bilgiler:

  • Mısır konsolosluğu vize başvuru dilekçenizde çok girişli vize başvurusunda bulunsanız dahi vizeniz tek girişli ve 90 gün kalmalı veriliyor. Mısır konsolosluğunun çok girişli vize uygulaması bulunmuyor. Bazı kaynaklarda ikinci vize olması durumunda çok girişli vize alınabileceği yazsa da bu bilgi doğru değil zira eşimin 2. Mısır vizesiydi ve tek girişli verdiler.
  • Bu bilgiler bordo renkli normal pasaportlu kişiler içindir. Mısır konsolosluğu yeşil pasaport sahiplerine vize uygulamamaktadır.
  • Mısır konsolosluğunun ekspres vize başvurusu uygulaması yoktur. Vize başvurunuzu mutlaka en erken 1 ay önce yapmanızda fayda var.
  • Vize başvurunuz sonuçlandıktan sonra pasaportunuzu konsolosluktan teslim alırken vizenizde bulunan bilgileri muhakkak kontrol edin.
  • Vize başvuru formunu Türkçe veya İngilizce doldurabilirsiniz.
  • Vize başvuru ücreti 70 lira ve ödeme nakit olarak yapılmaktadır.
  • Evraklarınızı konsolosluğa teslim ettiğinizde size beyaz bir kağıt verilecek o kağıdı kaybetmeyin zira konsolosluktan pasaportunuzu alırken lazım olacak :)
  • 45 yaş üstü ve 18 yaş altı kapıda vize alabiliyor.
  • Mısır vizesini kendi başınıza çok rahat alabilirsiniz. Tavsiyem aracı firmalara boşuna para vermemeniz. Eğer bir sorunuz olursa seve seve yardımcı olurum :)
  • Vize başvurusunu sizin yerinize eşiniz de yapabilir.
  • Son olarak konsolosluk Bebek parkının dibinde olduğundan eğer vaktiniz var ise bir deniz havası iyi gelir :)

Umarım faydalı bir yazı olmuştur ve Mısır vizesine başvuru yapacaklara rehber olur…

Dünya benim evimden sevgiler

Bunları da okumak isteyebilirsin
49 Yorum
  1. İFTADE diyor ki

    merhaba,
    öncelikle detaylı anlatımınız için çok teşekkür ediyorum. biz de mart ayında Şarm El Şeyh e gideceğiz. henüz vize işlemlerine başlamadık. ama işlemlerin uzun sürdüğü bilgisine bende ulaştım, dikkat edeceğim. yazınızda bahsetmişsiniz ama emin olmak için sormak isterim. tüm başvuru ve vize teslim işlemlerini eşim benim adıma da yapabilir mi? yoksa sadece pasaportu alma kısmında mı eş yapabiliyor?
    şimdiden teşekkürler.

    1. dunyaben diyor ki

      Merhabalar, Yazım yardımcı olduysa ne mutlu bana. Evet eşiniz sizin adınıza başvuru yapabilir. Sevgiler

    2. Serap Akalın diyor ki

      Merhabalar, Bizle eşim ve 20 aylık kızım ile 2018 Mart ayında mısır tatili planlıyoruz. Mart ayında sızaklık ortalaması nasıldı? ve de konaklama olarak hangi oteli tercih ettiniz? Sanırım ipek hanım Hyatt Regency tercih etmiş, ancak incelediğimde herşy dahil konsepti olmadığını görüyorumç.. Bu seçeneğin olmayışı bizi orada extra ne kadar maliyet artışına sürükler? nİncelemelerim sonucu birde iberotel Palacetesisine rastladım. Otel ile ilgili bilfiniz yada fikriniz varmı şimdiden teşekkürler…

  2. KUBAT diyor ki

    merhaba, ben 46 yaşındayım, Kahire üzeri Çine gideceğim, dönüşte 3 gün mısırı gezmek istiyorum. havaalanında vize alabilirmiyim sizce?

    1. Dünya BenimEvim diyor ki

      Benim bildiğim kadarıyla Türk Vatandaşları kapıda vize alamıyor. Daha güvenli bilgiyi konsolosluğu arayarak öğrenebilirsiniz.

  3. Misir Vizesi Almak Istiyorum diyor ki

    Merhaba,

    Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkurler.
    Uc sorum olacak size izninizle.

    1- Temmuz ortasi, hemen Ramazan ertesi Misir’a gitmeyi planliyorum. Mayis sonu basvuru yapsam yetisir mi?
    2- Esas derdim turistik geziden cok dil dersi almak. Bunu da ozel, bagimsiz bir hocayla yapacagim. Dolasiyla bir okuldan resmi belge vs. alamiyorum maalesef. 45 gun civarinda kalacagim. Vize formunda dil isini hic karistirmadan 45 gun kalacagimi belirtip, turistik amacli mi diyeyim?
    3- Banka hesap dokumu istiyorlar mi? Sizin saydiginiz belgelerde goremedim ama baska yerlerde gordum. Emin olmak istedim.

    Bonus soru :) Turkler’e vizede zorluk cikarildigini okudum birkac yerde. Siz hic boyle bir sey duydunuz ya da tanik oldunuz mu?

    Yani sizin de cevaplamaniz zor tabii ki sordugum sorulari ama isten en azindan tecrube etmissiniz, konsoloslugun havasini almissiniz bir bilginiz varsa minnettar olurum.
    Cok tesekkurler

    1. Dünya BenimEvim diyor ki

      Merhaba, Mesajınızı biraz geç gördüm. İlk sorunuzun cevabı evet, Mayıs sonu başvuru yapsanız yetişir. 2. sorunuzun cevabını bilemiyorum. 45 gün çok fazla değil mi turistik seyahat için? 3. Hayır, istemiyorlar. Bonus cevap: Ben hiçbir zorlukla karşılaşmadım. Şimdiden iyi seyahatler.

  4. EBRU DURMAZ diyor ki

    Merhabalar. Ben Ramazan sonu gibi bir programla gönüllü staj çerçevesinde Mısıra gtimeyi düşünüyorum ama güvenlik konusunda biraz çekincelerim var. Siz hiçbir sorunla karşılaştınız mı merak ediyorum .Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

    1. Dünya BenimEvim diyor ki

      Merhaba, Ben Mısır’ın Sharm El Sheikh şehrine gittim. Oldukça turistik bir şehir. Güvenlikle ilgili bir sıkıntı yaşamadık ama biz genellikle otelin içindeydik. Dolayısıyla güvenlidir ya da güvenli değildir diyemiyorum.

      Sevgiler

    2. Uğur aktaş diyor ki

      Güvenlik açısından türkıyeden daha güvenli ben Mısırda iş amaçlı bulunuyorum korkmayınıZ ilk geldigimde bende çok tedirgindım. Bir arkadaşım 8 senedir burda sıkıntı yok

      1. Damla diyor ki

        Merhaba ben kuban bayrami icin gitmeyi dusunuyorum Misira vize islemleri icin saglik açısında igne yapilmasi gerekiyormus diye duydum bunu sorcaktim size. İstanbula uzak otutuyorum acaba tur şirketi ile yapsam yol parasıyla aynı gelir mi acaba diye sorcaktım! Çok teşekkür ediyorum bir de iskenderiye hakkında bilgisi olan varsa yorum yazabilir mi?

        1. Dünya BenimEvim diyor ki

          Damla selam, Mısır’da hangi şehre gideceksin? Kahire ve Şarm El Şeyh için aşıya gerek yok diye biliyorum. Eğer istanbul’da oturmuyorsan aracı firma ile başvurman daha mantıklı.

          1. Damla diyor ki

            Tesekkur ederim cevap icin guzel insan; iskenderiyeye gidecegim istanbula gidip kendim vize basvurusu yapmayi tercih ettim araci firmalar cok fazla istiyor ucret!

          2. Dünya BenimEvim diyor ki

            vizen şimdiden hayırlı olsun.

  5. EBRU DURMAZ diyor ki

    Peki anladım çok teşekkürler :)

  6. Melisa diyor ki

    Merhaba yazınız çok yardımcı oldu. Öğrenciyim ve pasaportumu yeni çıkardım. 15gun sonra mısır hurgadaya gitmeyi düşünüyoruz. Annem 49 yaşında sanırım onun vize başvurusu yapmasına gerek yok fakat ben temmuz 1996 dogumluyum. Bazı sitelerde 21 yaş altı 15 dolar karşılığında havaalaninda vize alabildiği yazıyor. İyice kafam karisti bu konuda bilginiz varmi

    1. Dünya BenimEvim diyor ki

      Merhaba, Size en doğru bilgiyi konsolosluk verir. Yazıda telefonu paylaştım. Lütfen o numarayı arayıp bilgi alın.

  7. Yusuf diyor ki

    Merhabalar size birkaç sorum olacak
    Bende öğrenciyim ve temmuzun başında Mısır’a dil kursu için gitmek istiyorum. Pasaportu çıkarttım ama vize için sıkıntılı dediler. Otelde kalmayacağım dolayısıyla rezarvasyon yapmasam sıkıntı olurmu uçak biletini vize aldıktan sonra almak istiyorum illa şimdiden rezarvasyon yaptirmamiz gerekli mi vede işlemleri arkadaşımız bizim adımıza yapabilir mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim

  8. atakan diyor ki

    merhaba ben ve arkadaşım 5 ağustos için bilet aldık ve bir hafta içinde başvurcağız ama ben başvurduktan sonra memleketime gideceğim yani 10u gibi başvursam 24-2haziran gibi cevap gelecek ama ben istanbula 10 temmuzda geleceğim vize başvuruya hazır olduktan 2 hafta sonra gitsem olur mu yoksa arkadaşıma vekalet verip hallettierbilirmiyim yada kişisel mi gitmek zorundayım illa şimdiden teşekkürler

    1. Dünya BenimEvim diyor ki

      Konsolosluğu arayıp sorarsan sana doğru bilgiyi verirler. Ben ne desem benim sallamam olur :)

      1. atakan diyor ki

        sağol yinede yardım ettiğin için

        1. mert canol diyor ki

          Bu sorunun cevabını öğrendiniz mi acaba? Ben arkadaşım yerine başvurabiliyor muyum yoksa şahsen mi orda olması gerekiyor?

  9. seyma diyor ki

    Vize başvuru dilekçesi işyerinden alınıyor demişsiniz ben calışmıyorum nerden alıcam bunu bir bilginiz var mı acaba?

    1. Dünya BenimEvim diyor ki

      Bi fikrim yok. Konsolosluğu arayıp, sorun lütfen.

  10. YASER diyor ki

    50 YAŞ USTUNE VİZE İSTENİYORMU

  11. Aysu diyor ki

    Merhaba,
    Öncelikle tebrik ediyorum siteniz gerçekten çok güzel, yazı diliniz akıcı ,anlatımınız bilgilendirici. Biz ablamla Kasım ayının ilk haftası Mısır’a gitmek istiyoruz. Ben özel bir şirkette çalışıyorum , vize başvuru ,teslim alma 3 kere konsolosluğa gitmek için işyerimden izin almak istemiyorum( malum özel sektör:) Ablam ise 43 yaşında prim günlerini doldurduğu için şu an çalışmıyor, yaşını bekliyor. 2 sorum olacak; ablam çalışmadığı için vize almada problem yaşar mı?( birçok schengen-İngiltere vs vize almış biridir) benim adıma başvurabilir mi? ya da en azından başvurumu kendim yapsam, pasaportumu alma vs de 1. derece yakınım olduğu için benim adıma yapabilir mi?
    Cevabınız için şimdiden teşekkürler, sevgiler

    1. Dünya BenimEvim diyor ki

      Aysu merhaba, Çok teşekkür ederim. Beğenmene çok sevindim. Ablanın vize alırken sıkıntı yaşayacağını hiç sanmıyorum. Sonuçta emekli gibi bir şey yani gününü bekliyor. Vize başvurunu ablan senin yerine yapabilir. Fakat ben yine de yazıda paylaştığım numaradan Mısır Konsolosluğunu arayıp sormanı tavsiye ederim. Sevgiler

  12. Veysel diyor ki

    Merhaba,

    Ben emekliyim ve sadece 2 günlüğüne Mısır-Kahireye turistik vize almam gerekiyor (28-29 Ağustos). Mısır vizesini almam çok uzun sürer mi ? Şimdiden teşekkürler.

    Veysel

    1. Dünya BenimEvim diyor ki

      Veysel bey merhaba, 2 gün de gitseniz vize prosedürü ne ise o işliyor dolayısıyla2-3 hafta sürüyor. Konsolosluğu arayıp detaylı bilgi alabilirsiniz.

  13. canss diyor ki

    Merhaba bilgiler için teşekkürler.
    21 Ekimde vize başvurularımı bir firma araılığıyla gönderdim çünkü İstanbul dışında yaşıyorum ancak hala vize ile ilgili bir haber yok. Acenteyi hergün arıyorum fakat bir kişi güvenlik nedeniyle takıldıysa diğerlerini bekletiyorlar ama çıkar vize diyorlar. 1 ay olacak normal mi acaba dolandırılıyor muyuz diye de düşünüyorum ama konsolosluk telefonu hep meşgul çalıyor. Web sitesindeki vize merkezi reklamını görüp herhalde güvenilirdir dedim hatta görüştüğüm bayan çok iyi niyetli konuşuyor ama insan bu devirde herşeyden tedirgün oluyor. Siz siz olun 1,5 ay öncesinden en az başvurun biz tarihleri belirttik ve uçak biletlerini de aldık malum ne kadar erken alırsak o kadar ekonomik oluyor diye fakat bu gidişle açığa aldıracağız. Merak edenlerin bilgisi olsun diye yazmak istedim ayrıca sizin dışınızda hemen hemen tüm bloglarda Mısır vizesinin 15 günde çıktığı ile ilgili yanıltıcı bilgiler var, teşekkür etmek istedimm.

    1. Dünya BenimEvim diyor ki

      Cansu merhaba, Yazımda da bahsettiğim gibi süreç 1 ay alıyor. Bence endişelenme. Umuyorum bugün yarın çıkar vizen. Çok sevgiler

  14. Mehtap diyor ki

    Mrb. Ben mehtap. 23 ocakta şarm el seyh sehrine gidiyoruz. Otelimiz ve ucak biletlerimiz hersey tamam. Vize icin 2 hafta once basvuru yaptik. Ama hala cvp gelmedi. Gelmemesinin nedeni gidecegimiz tarihe yakin zamndami cikar vise yoksa olumsuz bise oldugu icin midir. Birde ocak ayinda hava durumu nasil oluyo acaba ?

    1. Dünya BenimEvim diyor ki

      Yazımı okudunuz mu? Lütfen okumadıysanız okuyun sorularınızın cevapları yazının içinde.

      Sevgiler ve şimdiden iyi tatiller

  15. Esra Gülseren diyor ki

    Merhabalar , bilgilendirme için teşekkürler elinize emeğinize sağlık ben bir konuda takıldım da cevaplarsanız çok sevinirim ben kamu personeliyim kamudan çalıştığıma dair bir belge almam lazım galiba bunun yanı sırada kendim bir dilekçe mi yazacağım çünkü kurumumun bana verdiği tek yazı esra gülseren burda çalışmaktadır

    1. Dünya BenimEvim diyor ki

      Esra merhaba, Aynen kurumdan yazı alman gerekiyor ama o yazıda hangi tarihten beri orada çalıştığın, ne olarak çalıştığın ve maaşın yazıyor olmalı. Kendin dilekçe yazmana gerek yok.

      1. Esra Gülseren diyor ki

        çok teşekkür ederim. size iyi gezmeler sizin gibi gezginler ilham kaynağımız :)

        1. Dünya BenimEvim diyor ki

          Çok çok teşekkür ederim Esra, ne mutlu bana. Sana şimdiden iyi seyahatler diliyorum.

  16. Mehmet diyor ki

    Hocam merhabalar;

    Başvuru formunun doldurulmasıyla ilgili bir kaç sorum olacaktır;

    *Pasaport Tİpi ve No dediği yere U ile başlayan numarayı mı yazıyoruz sadece, yoksa P Uxxx şeklinde mi?
    *Mısır’a varış limanı dediği yere , Sharm El Sheik yeterli mi havaalnı kodu falan mı yazmak lazım
    *Mısır’daki adres dediği yere, vize almak için geçici olarak rezervasyon yaptırdığımız otelin adresini yazsak yeterli mi? Vize aldıktan sonra rezervasyonu iptal ettireceğimiz için sorun olur mu?
    *Son bölümde olan ‘YER’ kısmına Ankara yazmamız yeterli mi?
    *Fotoğraf yapıştırmaya gerek var mı? Yoksa yapıştırmadan 2 foto vermek yeterli mi?

    Önümüzdeki p.tesi başvurmayı planlıyorum. Yardımcı olabilirsen sevinirim.

    Saygılarımla.

    1. Dünya BenimEvim diyor ki

      Hocam mail atmışsınız cevap verdim :))

  17. burak sahin diyor ki

    bilgiler için çok teşekkürler. fakat ben Mersin’de oturuyorum. üç kere, birbirinden çok farklı zamanlarda konsolosluğa gitmem çok masraflı ve olanaksız. sizce de aracı firmadan yardım istemem daha doğru olmaz mı? teşekkürler.

    1. Dünya BenimEvim diyor ki

      teşekkür ederim. Tabii ki bu durumda aracı firmadan destek almak daha mantıklı.

  18. Sinan Erdal diyor ki

    Merhabalar,
    Nisan başında 10 ve 12 yaşındaki çocuklarımla Şarm el şeyh’e gitmek istiyoruz, ben 48 yaşındayım, oradaki hava alanında 15 $’a vize alınabiliyor mu ?

    Şimdiden teşekkürler :)

    1. Dünya BenimEvim diyor ki

      Yazının içinde bu konu ile ilgili bilgi vermiştim. Okuyabilirsiniz.

  19. Ahu D. diyor ki

    Merhaba,
    Devlet memuruyum ve işyerimden aldığım evrakta giriş çıkış tarihlerim, işyerinde çalışma sürem ve pozisyonum yazıyor. Maaş bilgim Yok, yeterli midir?

    Nüfus yerine ehliyet fotokopisi olabilir mi?
    Teşekkür ediyorum.

    1. Dünya BenimEvim diyor ki

      Merhaba, Nüfus kağıdınızın kopyasının olması önemli olabilir. Dilerseniz bi konsoloslukla görüşün. Maaş bilgisine çok gerek olmayabiliyor.

  20. Irem Kutlug diyor ki

    Merhabalar,
    Pasaportu teslim almayı bizim yerimize başkası yapabiliyor mu?
    Bilgi verebilirseniz sevinirim.

  21. Günaydın diyor ki

    Merhabalar 28mayısta mısır vizesi için aracı firmayla vize başvurusu yapıldı 30 haziranda biletimiz vardı iptal oldu ve gün28 temmuz ve biz hala bekliyoruz gerekçe konsoloslukta sistemde sorun var vizeler onaylandı fakat basılamıyor deniliyor bizede pes doğrusu demek kalıyor galiba

  22. Gülnihal diyor ki

    Merhaba ben üniversite öğrencisiyim ve yurtdışı eğitim için mısıra gidicem ve şu an ankara konsolosluğun önündeyim vizem çıkmış pasaportumu vermeye geldim sonra pasaportumu tanıdığım alabilir mi

  23. Umut Vural diyor ki

    Hocam ilk kez yurt dışına çıkacağım. Mısır da 25 günlük bı tatil planlıyorum. Vize başvuru evraklarını teslim ederken internetten yaptıgım uçak ve otel rezervasyonlarını nasıl gosterecegim.? Booking ve skysceaner kullanacağım muhtemelen yardımcı olursan sevinirim..

Bu konuda söyleyecek bir şeylerin olmalı

E-posta adresin yayımlanmayacak.