Şarm El Şeyh’te Yapılacak 10 Aktivite

Şarm el şeyh Kızıldeniz kıyısında bir şehir olmasına rağmen plaj kültürü olmayan bir şehir. Plajlar genellikle otellerin içinde. Ben gitmeden önce her gün farklı bir plaja gideriz diye düşünmüştüm öyle bir şey yokmuş :) Fakat Şarm el Şeyh aktivitelerle dolu bir şehir, hiç sıkılmayacağınızdan emin olabilirsiniz :)

Şarm el şeyh seyahati ile ilgili yazdığım diğer yazıyı okumak isterseniz tıklayınız.

Şarm el şeyh’te neler yapabilirsiniz?

1-Dalış

Hiçbir şey yapmıyorsanız bile mutlaka Kızıldenizin renkli dünyasına dalın. Bir önceki yazımda da bahsettiğim gibi dünyanın en iyi dalış okulları Şarm el şeyh’te ve Ras Mohammed Ulusal Parkı ve Tiran Adası gibi dünyanın en iyi iki dalış merkezi de Kızıldeniz’de. Plaj terliklerinizi çıkarıp paletlerinizi giyinin ve Kızıldenizin eşsiz su altı ile tanışın. Yüzlerce balık ve mercan çeşidi göreceğinizden emin olabilirsiniz :) Dalış ücreti çok değişken olmakla birlikte 45 $ ile 75 $ arasında değişiyor. Pazarlık yapmayı unutmuyoruz :) Tüm kıyafet ve ekipmanları dalış firmaları karşılıyor. Eğer dalışla ilgileniyorsanız burada 3 günlük dalış kurslarına da katılabilirsiniz.

Görsel aqua-sport.com'dan alınmıştır.
Görsel aqua-sport.com’dan alınmıştır.

2-Glassboat (Cam Tekne)

Ben korkuyorum ve dalamıyorum ama Kızıldenizin o eşsiz ve renkli dünyasını da görmeyi çok istiyorum diyorsanız onun için de Mısırlılar bir çözüm üretmiş ve glassboat turu yapmış. Yarısı cam olup, denizin altında giden bu cam teknede rahat rahat nefes alıp kırmızı balıklarla tanışabilirsiniz :) Fiyatı 25$-35$ arasında değişkenlik gösteriyor ve 1-1,5 saat kadar sürüyor.

Görsel protoursegypt.com'dan alınmıştır.
Görsel protoursegypt.com’dan alınmıştır.

3-Azize  Katerina Manastırı (St. Catherine’s Monastery) & Sina Dağı Gezisi

Bizans imparatorluğu tarafından 6. yüzyılda inşaa edilen Azize Katerina Manastırı Yahudiler, Hristiyanlar, Müslümanlar ve Yunanlar için kutsal bir yer. Dinler tarihinde oldukça önemli bir yeri olan Sina Dağı’nın eteğinde kurulu olan bu manastır Tevrat’a göre Hz. Musa’nın öncülüğündeki İsrailoğulları’nın Mısır’dan kaçarken durdukları ve Musa’nın 10 Emir’i aldığı yer olarak biliniyor. UNESCO dünya mirası listesinde bulunan bu manastırı ziyaret etmek isteyen gezginlerin sabahın erken saatinde yollara düşmesi gerekiyor zira Şarm El Şeyh’ten Azize Katerina Manastırı yaklaşık 3 saat sürüyor.

Görsel theorthodoxchurch.info'dan alınmıştır.
Görsel theorthodoxchurch.info’dan alınmıştır.

4-Bedevi Akşam Yemeği

Çöllerde yaşayan bedevilerin yaşamını deneyimleyebileceğiniz bir aktivite. Tur şirketi tarafından otelinizden alınıp Bedevilerin yaşadığı bölgeye götürüyorlar. Burada Bedevilerin nasıl yaşadığını, nasıl yemek pişirdiğini, çadırlarını ve yaşam şekillerini görebilirsiniz. Aynı zamanda akşam yemeğini de kapsayan bu aktivite 40$ ile 60$ arasında.

Görsel sharmersexcursions.com'dan alınmıştır.
Görsel sharmersexcursions.com’dan alınmıştır.

5-Deve ile çöl safarisi

Mısır’a gelip deveye binmeden dönmek istemiyorsanız Mısırlılar onun için de bir tur yapmış :) Şarm el şeyh çöl üzerine kurulu bir şehir. Palmiyeler ve yollarda bulunan süs bitkileri dışında yeşile dair bir şey yok. Bunu deneyimlemek de çok güzeldi. Deve üzerinde çöl safari yapmak isterseniz fiyatı 30$ ile 40$ arasında.

Görsel sharmsmile.com'dan alınmıştır.
Görsel sharmsmile.com’dan alınmıştır.

6-Arap Gecesi (1001 Gece Masalları)

Birbirinden oynak Arap müzikleri ile coşku dolu bir eğlence için Alf Laila Wa Laila’da yapılan 1001 gece masalları eğlencesini kaçırmayın :) Dansözlerin, sema gösterilerinin, geleneksel Mısır folklör danslarının ve lazer ışık gösterilerinin tüm gece boyunca sürdüğü bu eğlence akşam saat 7-8 gibi başlayıp gece 1’de bitiyor. Transferinizi tur şirketi yapıyor. Ücreti ise 35$ ile 50$ arasında değişiyor.

Görsel egyptsharmtrips.com'dan alınmıştır.
Görsel egyptsharmtrips.com’dan alınmıştır.

7-Jeep Safari

Şarm el şeyh çöllerinde gezip bu deneyimi yaşamak istiyorum ama deveye binmekten korkuyorum diyorsanız merak etmeyin Mısırlılar buna da bir çözüm bulmuş :)) Jeep safari ile 4×4 jeeplerle çöl safarisi yapabilirsiniz. Fiyatı 40$ civarı…

Görsel trueegypttours.com'dan alınmıştır.
Görsel trueegypttours.com’dan alınmıştır.

8-Ras Mohammed Ulusal Parkı

Dalış yaparsanız eğer göreceğiniz yer Ras Mohammed’in dalış merkezleri Ras Mohammed Ulusal Parkı ise uluslararası çevre örgütlerinin koruma altına aldığı ve korunması için bir çivi bile çakmanın yasak olduğu bir yer. Bu tur otobüslerle yapılıyor ve turun sonunda şnorkellerle denize giriliyor. Bu sayede Kızıldenizin enfes su altı ile yine karşılaşmış oluyorsunuz :) Tur fiyatı 30$ ile 45$ arasında değişiyor.

Görsel viajeroegy.com'dan alınmıştır.
Görsel viajeroegy.com’dan alınmıştır.

9-Tiran Adası

Dalış ya da şnorkelle yüzmek için ikinci alternatif Tiran Adası. Ada diyorum ama aslında burada yaşam yok. Bu bölgedeki resiflerin çeşitliliği bakımından dalış merkezi olarak kullanılıyor. Naama Bay’den yaklaşık 2 saatlik bir tekne seyahati sonrası dalış merkezine varılıyor. Fiyatı 25$ ile 35$ arasında.

Görsel en.wikipedia.org'dan alınmıştır.
Görsel en.wikipedia.org’dan alınmıştır.

10-Çölde Yoga Kampı

Ve son olarak çölde yoga kampı. 3 gün süren bu yoga kampında doğal otlarla yapılan çaylar içip, bedevi tipi çadırlarda konaklayıp, akşamları yıldızların altında uyuyakalıp, gündüzleri incecik çöl kumu üzerinde yoga derslerine katılıp, çölde gün doğumunda meditasyon yapabilirsiniz. Bence vakti olan ve yogaya ilgi duyanlar için benzersiz bir deneyim. 3 günlük program her şey dahil 300$’dan başlıyor.

Görsel avaxnews.net'ten alınmıştır.
Görsel avaxnews.net’ten alınmıştır.

Şarm el şeyh’te aktiviteler bunlarla sınırlı değil. Çölde akşam yemeği, çölde gün doğumu ve gün batımı turları, Kızıldeniz üzerinde su sporları, çölde gece yıldızları izleme, günübirlik Kahire turları gibi daha birçok aktivite yapılabilir. Genel olarak bu aktivitelerin hepsinde turu satın aldığınız firma sizi otelinizden alıp otelinize bırakıyor. Tüm gün süren turlarda öğlen yemeği de tur paketine dahil oluyor.

Ben yukarıdaki turlardan sadece Ras Mohammed ulusal parkında dalış aktivitesine katıldım ve hem tur şirketinden, hem verdiği hizmetten, hem tekneden hem de dalgıçtan kaptana, kaptandan su altı fotoğrafçısına kadar çok memnun kaldım. Fakat dalış maceramı ve hangi tur şirketi ile bu aktiviteyi yaptığımı bir sonraki yazımda paylaşacağım.

Dünya benim evimden sevgiler :)

Bunları da okumak isteyebilirsin
2 Yorum
  1. Fgokhan diyor ki

    selamlar, ben 5 gün sonra gidecem Şarm’a İSİD ile ilgili bir sıkıntı var mı ?

    1. dunyaben diyor ki

      Merhabalar, ben de gitmeden tedirgindim fakat gidince gereksiz yere tedirgin olmuşum dedim çünkü Şarm çok çok turistik bir şehir. Şimdiden iyi tatiller

Bu konuda söyleyecek bir şeylerin olmalı

E-posta adresin yayımlanmayacak.