Seyahat Severlere 5 Yeni Yıl Hediye Önerisi

Koskoca bir yılı daha ardımızda bırakmaya hazırlanıyoruz. Yılın en heyecanlı ve en ışıltılı zamanı geldi. Bol bol wish listlerin hazırlandığı, yeni kararların alındığı, her yerin ışıldadığı, bir yılı uğurlamanın hüznü ve yeni bir yılı dolayısıyla yeni maceraları yeni deneyimleri karşılayacak olmanın mutluluğu ile geçen günlerdeyiz. Bir de hediye konusu var ki bu heyecanı bir parça daha arttırıyor.

Ben bir seyahat sever olarak kendime bana ne alınırsa mutlu olurum sorusunu sordum. Çıkan cevapları da size fikir olması adına paylaşmak istedim.

Bilet

Uçak bileti mi otobüs bileti mi yoksa tren bileti mi ona sen karar ver. Bilet demek hem yeni yerleri keşfetmek demek hem anı biriktirmek demek, ee daha ne olsun! Hem birçok havayolu şirketinin yeni yıl kampanyalarından da yararlanmanın tam vakti. Biletin çıktısını alıp sevgiline kargolamayı unutma!

Fotoğraf kaynak: savemoney.my
Fotoğraf kaynak: savemoney.my

Dünya Haritası

Tabiki dünya haritası! Her seyahat sever şöyle güzel bir dünya haritasına sahip olmak ister. Onu sere serpe açıp buraya da gittim işte buraya da gittim deyip minik raptiyelerle işaretleme yapmak ister. Ne kadar çok raptiye o kadar çok anı. Nereden bulursun bilmiyorum ama ne yap ne et şöyle güzel bir dünya haritası al sevgiline!

Fotoğraf kaynak: pinterest.com
Fotoğraf kaynak: pinterest.com

Not Defteri

Her ne kadar dijital çağı yaşasak bile kağıt ve kalemle notlar almanın tadı çok başka, şahsen ben kağıt kalemciyim! Sevgiline, seyahat planını yapacağı, to do’lar yaratacağı, rotalar çizeceği, şu restoranda şunu ye, bu bit pazarını mutlaka gör diye notlar alacağı bir not defteri alsan ve ilk sayfasına anılarında olmak istediğini yazsan güzel olmaz mı? Bence muhteşem olur! Dünya harita konseptli not defteri de aklımdan geçmedi değil :)

Fotoğraf Kaynak: bookishly.co.uk
Fotoğraf Kaynak: bookishly.co.uk

Bavul

Seyahatlerin tüm yükünü taşıyan, içine dünyayı sığdırmak istediğimiz, uçaktan bize ulaşana kadar yolunu gözlediğimiz, aman kimse almasın aman kimse karıştırmasın diye başında beklediğimiz, ucuz havayolu şirketleri ile uçtuğumuzda kabin boyu diye yutturmaya çalıştığımız canımız bavullarımız! En güzel ve en uygun fiyatlı bavullar için seni Eminönü, Mercan Yokuşuna alalım. İçine girebilsen ve süprizzzz des… şaka şaka :)

Fotoğraf Kaynak: been-seen.com
Fotoğraf Kaynak: been-seen.com

Pasaport Kılıfı

Bir seyahat sever kız için ayakkabı çanta gibi bir şey. Üzerinde “I Love Travel” yazanını bulursan artık harika bir sevgili olmuşsun demektir. Sonra gelsin kahveli, biletli, pasaport kılıflı instagram fotoğrafları…

Bunun yanı sıra fotoğraf makinası ile birlikte selfie çubuğu da hediye önerisi olabilir. Malum çift olarak seyahat etmenin şu “beni de çek beni de çek” durumu biraz sıkıcı olabiliyor. Neyse ki hayatımıza “selfie” girdi de çiftlerin birlikte fotoğrafı olmaya başladı. Zira ya fotoğraf makinamı çalarsa diye korktuğumuzdan insanlara fotoğrafımızı çektiremiyorduk. Ama o kolun da bir canı var!

Fotoğraf Kaynak: etsy.com
Fotoğraf Kaynak: etsy.com

Not: Yeni yılı dünyanın bir ucunda kutlayacağı için onun heyecanından sevgilisinden hediye istemeyen kızdan yeni yıl hediye önerilerini dinlediniz, teşekkürler! :)

Bunları da okumak isteyebilirsin
3 Yorum
  1. bahceperim diyor ki

    Doğrusu biletlere hayır demezdim. :)

    1. dunyaben diyor ki

      O zaman ilgiyi kişiye yolla yazıyı :)

  2. Büşra Erdoğan diyor ki

    Bir arkadaşıma ne hediye alsam diye düşünüyordum, O da tam bir seyahat sever. Bu yazı iyi ki çıktı karşıma. Aklımda defter vardı, digital çağdayız olur mu diyordum ama gördüm ki olur :D bugün hemen bir defter alıcam ;)

Bu konuda söyleyecek bir şeylerin olmalı

E-posta adresin yayımlanmayacak.