İtalyan Rüyası Nasıl Başladı?

Bundan 7 – 8 ay önce Caddebostan’a bisiklet sürmeye gitmiştik. Dönüşte biraz dinlenmek için sahildeki Cakes & Bakes’e oturduk. Cemal, elinde kahve ve bir seyahat dergisi ile geldi yanıma ve seyahat dergisinin kapak fotoğrafını göstererek “bu fotoğrafın hangi şehirde çekildiğini doğru tahmin edersen seni oraya götüreceğim” dedi.

Ben bir heyecanlandım, bir heyecanlandım. Gözlerimi kırpmadan fotoğrafı incelemeye başladım. Turuncu renkli bu şehrin ortasında yükselen bir kilise kubbesi vardı. Fotoğraf öylesine mistik ve mimari o kadar etkileyiciydi ki içimden İtalya geçti. Fotoğrafın hangi şehre ait olduğunu bilemedim ama hangi ülkeye ait olduğunu bilmiş ve Floransa seyahati kazanmıştım :)

Adını “İtalyan Rüyası” koyduğum İtalya seyahatimiz bu hikayeden doğdu. Zaman geçtikçe İtalya seyahatinin detayları ile ilgili kısa fakat çok heyecanlı e mailler almaya başladım. İlk e mailde uçak bileti vardı fakat Floransa’ya değil Bolonya’ya. İkinci e mailde kiralık araba rezervasyonu vardı. Üçüncü e mailde üzerinde uzunca bir süre çalışılmış seyahat rotası… Böyle heyecanlı e mailler geldikçe İtalya seyahati için daha da heyecanlanıyordum.

Ve zaman aktı geçti… Bitmeyen kış sonunda bitti, gelmeyen bahar sonunda geldi, yolunu dört gözle beklediğimiz güneş ruhumuzu ısıtmaya başladı ve aylardan Mayıs geldi çattı.

15 Mayıs, Cuma günü Pegasus ile İstanbul’dan Bolonya’ya uçtuk. Bolonya, uçak inişe geçerken sunduğu panoramik görüntüsü ile sadece beni değil arkamızdaki gezginleri de etkiledi. Güneşli görmeyi hayal ettiğim bu şehir bizi yağmurla karşıladı.

Bu seyahat bizim ilk kez araba kiraladığımız ve “road trip” yaptığımız bir seyahatti. Dolayısıyla bol deneyimli ve bol öğrenmeli bir seyahat oldu. Tüm detayları ile paylaşacağım ki deneyimlerim başkalarına yol göstersin.

Rotamıza neden Bolonya’dan başladık?

Bu seyahatin asıl amacı Floransa’yı görmekti fakat İtalya’ya gitmişken tek bir şehir görüp geri dönmeyelim istedik ve İtalya’da görmek istediğimiz ve Floransa’ya yakın diğer şehirleri de rotamıza kattık. Bolonya ile seyahate başlamamızın iki sebebi vardı. Biri Pegasus’un Bolonya’ya uygun fiyatlara uçuşu olması diğeri ise konumu itibariyle Bolonya hem Floransa’ya hem de görmek istediğimiz diğer şehirlere çok yakın olması. Kısa zamanda istediğimiz yerleri içimize sindire sindire gezebilmemiz için yollarda olabildiğince az vakit geçirmeliydik. Dolayısıyla “İtalyan Rüyası”nın Bolonya’dan başlaması pek güzel oldu. Bu rotayı herkese tavsiye ediyorum!

[metaslider id=962]

İşte Rotamız

6 günde 4 şehir, 3 kasaba ve 3 köy!

Bolonya – Venedik 1 saat 45 dakika

Venedik – Verona 1 saat

Verona- Sirmione Kasabası 50 dakika

Verona- Floransa 2 saat 45 dakika

Floransa’dan Toskana’nın en güzel 3 köyü olan ;

Montepulciano 1 saat 30 dakika

Montepulciano – Pienza 20 dakika

Pienza – Montalcino 30 dakika

Montalcino – Colle di Val d’Elsa Kasabası 1 saat (Konaklamamızı bu kasabada yaptık)

Colle di Val d’Elsa Kasabası – San Gimignano Kasabası 20 dakika

San Gimignano Kasabası – Bolonya 1 saat 30 dakika

Arabayı nasıl kiraladık?

Arabayı Sixth’den kiraladık. Fakat Bolonya hava limanında çok sayıda araba kiralama şirketi var. İnternetten fiyat karşılaştırması yapıp en uygun fiyatı veren firmadan rezervasyon yaptırabilirsiniz. Biz aslında Fiat500 kiralamıştık fakat Sixth bize Fiat500 muadilli olarak Smart ForFour verdi. Araç kiralaması yaparken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var;

  • Kredi kartınızda en az 1000€ limit olduğundan emin olun. Çünkü araç kiralama firmaları kredi kartınızdan 1000€ provizyon çekecekler.
  • Araç kiralarken mutlaka navigasyon da kiralayın zira yollarda kaybolabilirsiniz.
  • İnternetten kiralama yaptığınız araçtan farklı bir araç teslim alabilirsiniz, kendinizi buna hazırlayın. Fakat kiraladığınız araçtan daha düşük özellikte bir araç almayacağınız kesin!
  • Gitmeden önce aracı kullanacağınız ülkenin trafik kurallarını okuyun. Mesela İtalya’da Türkiye’nin tersine kavşaklarda soldan gelene yol veriliyor.
  • Yaklaşık 1500€ altında kalan kazalar sigorta kapsamında değil. Ful sigorta yaptırmak istiyorsanız ayrıca ödeme yapmanız gerekiyor.

Peki bizim araç kiralama deneyimimiz nasıldı?

Rezervasyon yaparken navigasyon kiralamadık. Seyahatimizden birkaç gün önce firmaya yazdık ve firmadan konfirmasyon e maili aldık. Fakat Sixth’te çalışan İtalyan çocuğun bundan haberi bile yoktu ve elinde navigasyon yoktu. Hava alanına varmamızla yaşadığımız bu şok bizi biraz tedirgin etti. Çünkü ilk “road trip” deneyimimizde yollarda kaybolmak istemiyorduk. Çocuk dolapları karıştırıp bize bir navigasyon buldu fakat “çalıştığından emin değilim, deneyin” dedi.

Ben bebek mavisi Fiat500 kiralamanın hayalini öyle kurmuşum ki çok sevdiğim Smart’ı kiralayacak olmamız ilk başta beni pek mutlu etmese de sonra aklıma “bir gün eğer road trip yaparsak Smart kiralayalım” deyişim geldi. Ne çok istediysem demek ki :)

Smart için ödememiz gereken günlük sigorta 17€. Fakat biz full sigorta alıp bu rakamı ödemedik. Zira Avrupa’daydık ve arabaya bir şey olacağı aklımızın ucundan bile geçmedi.

Smartımıza bindik ve istikamet Bolonya şehir merkezi :)

Bir sonraki yazım kızıl şehir Bolonya

Sevgiler

Bunları da okumak isteyebilirsin

Bu konuda söyleyecek bir şeylerin olmalı

E-posta adresin yayımlanmayacak.